Viena 1918: Tovereita ja heimoveljiä

Etusivu - Käytäntö - Taustamateriaali - Ilmoittautuminen - Järjestäjät

Tämän sivun tiedot täydentyvät pelin lähestyessä.

Aikataulu ja yöpyminen. Peli pelataan 9.-10.5.2014. Pelipaikalla on oltava perjantaina klo 19 ja peli päättyy myöhään lauantai-iltana. Jos tiedät jo nyt ettet voi olla ajoissa paikalla, mainitse ilmoittautuessasi. Myöhästyneet saattavat joutua aloittamaan pelin erossa pääasiallisesta viiteryhmästään, mikä huonontaa jokaisen omaa peliä. Nukkuminen tapahtuu hahmosta riippuen teltassa tai lämmitetyssä kämpässä, ja yö on myös peliaikaa.

Pelipaikalle löytäminen. Pelipaikka on Sipoossa Genaträsk-lammen rannalla, missä sijaitsee Tammisalon Metsänkävijöiden partiokämppä. Käytännössä paikalle pääsee lähinnä autolla, joten autottomien kannattaa hankkia kyyti joltain muulta peliin tulevalta (tämän ei pitäisi olla ylipääsemätön este). Matka Helsingin keskustasta kestää alle puoli tuntia, mutta tarkat ajo-ohjeet tulevat myöhemmin, koska kaikki pelaajat eivät aloita peliä samasta paikasta.

Pelimaksu ja ruokailu. Pelimaksu on 35€ ja Harmaasudet ry:n jäseniltä 30€. Se maksetaan tilille FI5650910320013377 (Mikko Heimola/Jämsän seudun Osuuspankki), ja maksun eräpäivä on 15.2. Jos joudut perumaan pelin, emme voi palauttaa maksua ellei tilallesi saada toista maksavaa pelaajaa. Pelissä tarjotaan iltapala, aamupala, lämmin ateria lauantai-iltapäivän aikana sekä tähteitä pelin jälkeen, mutta omat ajanmukaiset syömävälineet on otettava mukaan. Lisäksi suosittelemme tukevaa ateriointia perjantaina ennen peliä ja eväitä helposti nälkiintyville.

Pukeutuminen ja varusteet. Pukeutumista käsitellään erillisessä pukeutumisohjeessa. Pelissä on runsaasti tuliaseita (deaktivoituja tai replikoita). Pelinjohto pyrkii organisoimaan aseistuksen siten että kenenkään ei odoteta vain tätä peliä varten investoivan 100-300€ maksavaan ajanmukaiseen kivääriin, mutta jos sinulla on tai tiedät mistä voi saada lainaksi sopivia aseita, otamme tämän tiedon mielellämme vastaan. Kaikki ensimmäisen maailmansodan jalkaväen aseet sopivat peliin, ja lähes kaikki aikavälin 1850-1950 samoin. Peliin ei saa tuoda ampumakelpoisia tuliaseita, eli ei mitään mihin tarvitset aseluvan. Sopivilta näyttävät airsoft-aseet ovat sallittuja, mutta kuulat on jätettävä kotiin — tämä ei ole airsoft-peli.

Perehtyminen. Sivulla taustamateriaali on pelin teemoihin ja tunnelmaan ohjaavaa aikalaismateriaalia. Ennen peliä toimitetaan myös tiivis viiteryhmäkohtainen tietopaketti. Suosittelemme silti lämpimästi oman pelin syventämistä lisäperehtymisellä. Kaunokirjallisista teoksista Nikolai Jaakkolan osin omiin kokemuksiin perustuva neliosainen sarja Pirttijärven rantamilla (erityisesti kaksi ensimmäistä osaa "Pirttijärven rantamilla" ja "Pirttijärven rantamilla ja muualla") avaa muista lähteistä lähes tyystin puuttuvan karjalaisnäkökulman tapahtumiin. Onttoni Miihkalin Vienan rannoilla on myös suositeltava. Anneli Toijalan Punainen maa, valkea meri on sujuva ja historiallisesti uskottava romaani suomalaisten punaisten (ja vähän valkoistenkin) osallisuudesta. "Valkosuomalaiset" ovat tuottaneet kokemuksistaan Vienassa useita aikalaiskuvauksia, esim. Ilmari Kiannon Suomi Suureksi, Viena vapaaksi, Armas Eskolan Pojat Vienan saloilla sekä Eino Kemppaisen Vienan kävijöitä. Lisää voi kysellä pelinjohdolta.

Pelaajatapaamiset. Ennen peliä järjestetään pelaajatapaaminen sunnuntaina 4.5. klo 16-20 Helsingissä Malmin nuorisotalolla (tästä tulee lisää tietoa myöhemmin).

Yhteydenpito. Koko pelinjohdon tavoittaa osoitteesta heimosodat-gm@googlegroups.com ja pääjärjestäjän osoitteesta mhei@iki.fi. Epämuodollisempaa yhteydenpitoa muiden peliin tulijoiden kanssa voi harjoittaa pelin Facebook-tapahtumassa.